Képekben - A 2007-es Mazda CX7: stílusos crossover suv-modell sportautós szellemiséggel

A Mazda észak-amerikai részlege (MNAO) a mai napon a Los Angeles-i Autókiállításon bemutatta a kíváncsian várt Mazda CX-7 crossover sportos többcélú (SUV) modellt.
2006.01.05 19:51, Forrás: Mazda


Képekben az új Mazda CX7képgaléria

BEÉPÍTETT BIZTONSÁG

A CX-7 merev karosszériaszerkezete a magas fokú ütközésbiztonság érdekében a Mazda fejlett ütközésenergia-elosztó és -elnyelő rendszerét (Mazda Advanced Impact energy Distribution and Absorption System; MAIDAS) tartalmazza. Ez különböző baleseti szituációkban - köztük a frontális, oldalirányú és hátsó ütközésekkor - egyaránt segít a benne utazók megóvásában. A karosszériaszerkezet keresztmetszeti profiljai nagyméretűek, és - ahol az hatékonynak bizonyul - nagyszilárdságú acél felhasználásával készültek, miközben a segédváz-ágyazások szintén segítenek az ütközési energia elnyelésében.

Annak érdekében, hogy nagy erejű hátsó ütközés esetén szivárgás ellen védelmet nyújtsanak, az üzemanyagtartályt főtartók veszik körül. A hat légzsák (első és oldallégzsákok az elöl ülők, illetve függönylégzsákok minden bennülő számára) az alapfelszereltséghez tartozik. A borulást speciális szenzor érzékeli, és a sérülések megelőzése érdekében idejében felfújja az oldallégzsákokat, majd a nyomást mintegy hat másodpercen át megőrizve segít a végtagok megóvásában. Az első biztonsági övek a lehető leghatékonyabb működés érdekében előfeszítő és erőhatároló mechanizmussal rendelkeznek.

SZÓRAKOZTATÓ FELSZERELÉSEK

A kellemes utazás érdekében a Mazda CX-7 szórakoztató felszerelések egész sorát kínálja. A CX-7 modellekben az AM/FM rádió és a CD-lejátszó a szériakivitelhez tartozik. A Sirius műholdas rádiókészülék opcióként rendelhető. A vezetés élvezete és a kényelem további fokozása érdekében opcióként érintőképernyős, hangvezérlésű, DVD-alapú navigációs berendezés és kamerás visszapillantó-rendszer is kapható. A vásárlók emellett a Bose® prémium hangrendszer-csomagot is választhatják, amely kilenc hangszórót, mintegy 240 watt erősítő-teljesítményt, hatlemezes CD-váltót és a valósághű minőségi hangzás kialakítása érdekében ötcsatornás digitális Centerpoint® surround-hangrendszert kínál.

További kényelmi felszerelés a Mazda fejlett kulcsnélküli ajtónyitó és indítási rendszere (Mazda Advanced Keyless Entry & Start System). Az ajtók anélkül is nyithatók, illetve a motor anélkül is indítható (vagy leállítható), hogy a kártyaformájú kulcsot elő kellene vennünk a zsebünkből. Az első elektromos ablakemelők a járművön kívülről is működtethetők, illetve nyitható és csukható az opcióként kapható tetőablak. A maximális biztonság érdekében extrafelszerelésként automatikus betörésgátló riasztóberendezés is rendelhető.

HÁROM KIVITEL - VÁLTOZATOK A VÁSÁRLÓK SZÁMÁRA

A CX-7 háromféle kivitelben szerepel a kínálatban. A fontosabb alapfelszerelések között szerepel a manuális légkondicionáló, az elektromos ablakemelők, a központi zár, a behúzható tollazatú kulcs, a sebességszabályzó és a hat légzsák. Szintén a CX-7 alapkiviteléhez tartozik a blokkolásgátló (ABS), a dinamikus menetstabilizáló rendszer (DSC) és a kipörgésgátló (TCS) is.

A Touring változatban bőrkárpitozás (ülések, kormánykerék és váltókar-gomb), elektromos állítású vezetőülés, fűthető első ülések és elhúzható csomagtér-borítás egészíti ki mindezt. A Grand Touring csúcsváltozatban a CX-7 olyan felszereléseket kínál, mint az ülésen fekete csíkkal készült bőrkárpitozás, a nagyintenzitású kisüléses (HID) fényszórók, a ködfényszórók, a karosszéria színére fényezett külső tükrök, a krómozott ajtókilincsek és az automatikus légkondicionáló berendezés.

A Mazda CX-7 2006 tavaszán már 2007-es modellként érkezik az észak-amerikai piacra.

prev[4/4]
  1. 1. oldal
  2. 2. oldal
  3. 3. oldal
  4. 4. oldal

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Mazda2 Facelift - most még több értéket ad, s emelett nem drágább Mazda Sassou: a design-skicctől a valóságig A Mazda MX-5 Roadster nyerte a 2005-2006-os Év Autója díjat Japánban Digitális szervíztörténet az új mazda MX5-ökhöz A Mazda SENKU-t és a teljesen megújult Mazda MPV-t kiállítják a 39. Tokiói autószalonon A Mazda5 5 csillagot kapott a legújabb NCAP törésteszten Mazda SASSOU dizájn koncepció - Bemutató: 2005. Frankfurt Motor Show Forradalom a sportautó-technikában - Mazda RX-8 Jövőre indul el a Mazda CX-7 gyártása Mazda RX-8 Gyorsasági Bajnokság, látogatói és résztvevői információ

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.